woensdag 2 mei 2012

Le PAL - dierentuin en attractiepark Auvergne


In de Auvergne ligt PAL, een dierentuin en attractiepark. Le Pal bestaat al een tijdje, maar is recent uitgebreid en vernieuwd. Sinds kort is het park het internationale certificaat voor duurzame tourisme “Green Globe” toegekend – het enige park in Frankrijk dat dit certificaat heeft toegewezen gekregen.


Het is een ruim opgezet bosrijk park. Het dierenpark kent veel verschillende diersoorten die een ruime natuurlijke behuizing hebben. Er is o.m. een jungle waar leeuwen en tijgers te bewonderen zijn en er is een wolvenvallei. Dagelijks worden er dierenshows gegeven met zeeleeuwen en met roofvogels. Kinderen kunnen voor een dag verzorger worden van de olifanten (olifantendouche!) of van de apen (apenlunch!). Zij zien en helpen mee met de dagelijkse werkzaamheden van een van de dierenverzorgers van het park.







Het pretpark heeft meerdere kleine en grote attracties. Sommigen bedoeld voor de wat ouderen, andere juist voor de jongere kinderen. Om slechts enkele attracties te noemen; de nostalgische carrousel, de Canadese boomstammentocht, het sprookjesbos, monorail, vliegende treinwagons, schipschommel, Disque du Soleil.







Daarnaast kent het park enkele reataurants waar men terecht kan voor een volledige maaltijd of voor enkele snacks of een kop koffie.

Het park PAL is een leuke en aantrekkelijke combinatie van dierentuin en attractiepark. Het park is vooral bekend bij Franse bezoekers, en relatief onbekend bij buitenlandse toeristen. De sfeer is gemoedelijk, er zijn geen lange rijen wachtenden voor elke attractie zoals in Disneyland en het entreegeld is, zeker in vergelijk met Disneyland, zeer gunstig.

Bezoekers hebben het park PAL het waarderingscijfer 9.0 gegeven.

Het park PAL is gemakkelijk te bereiken vanaf de snelweg richting Lyon en vanaf Moulins. Het ligt zo’n 30 km ten oosten van Moulins bij het plaatsje St. Pourcain sur Besbre in de Allier.
 
Tom Verhoeven  
Auvergne, Lente 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten